Schijn

juni 13, 2015 0 Door Guido Hulshoff

Laatst fietste ik met mijn soepele toerfiets langs de Koekoekslaan in Badhoevedorp. Koekoek-slaan… mmm geen dierenliefhebbers daar. haltebordSoms zijn dingen niet wat ze lijken. Vorige week zaterdag was ik verrast: Messi had een volgetatoe-eerde arm. Messi? die brave pingelaar, een jongetje van straatvoetbal. Niet dat luxepaard dat met modellen aan de arm loopt. Kennelijk wil hij van dat brave imago af. Ook hier zijn dingen niet wat ze lijken. Wat wel was wat het leek was de

beerput die FIFA heet. Eindelijk is die opengegaan, met als voornaamste slachtoffer de president himself, Mr Blatter. Vaandelvlucht. Hij ziet de bui al hangen en in ieder geval behoed ie FIFA voor een complete afgang als hij echt beschuldigd zou worden. Echt een voorbeeld van bobo's en alfamannetjes die in een waarnwereld leven waarin het immorele gewoon wordt. Iedereen doet het, dus als je niets doet krijg je of geen WK, of je wordt eruit gegooid. Zo werkte het ook bij de bonussen. Inderdaad het systeem is verrot. en dat maakt het ook zo verdraaide moeilijk zulke structuren aan te pakken. Het is systeem dat de cultuur voedt of andersom. Daar zouden ze eens onderzoek naar moeten doen. Maar de uitkomst is bekend. En intussen verandert er niets. Bonussen in de City zijn weer op het niveau van voor de kredietcrisis.                                                  

Inmiddels besef ik dat er wel erg veel tijd zit tussen deze en de vorige column… vergeef me het was een rare tijd. De voetproblemen en onzekerheid of het wel zou genezen speelden me parten. Ik hinkte op twee gedachten zeg maar. Nu gaat het iets beter. Dus lichte hoop maak zich soms van mij meester maar we zijn er nog niet. Voorzichtheid blijft geboden. En dat in de hectisch tijden op het werk. Gelukkig heb ik mijn gedwongen thuiswerkperiode goed doorstaan en is het alsof ik nooit ben weggeweest. En passant ook nog naar een nieuwe afdeling gegaan. Hopelijk vind ik een baan die aansluit bij mijn ervaring en smaak, in een nieuwe organisatie die ambitie en vertrouwen uitstraalt. Zo niet… we gaan het zien.

Inmiddels doet de zomer haar intrede, staat de vakantie voor de deur en is er weer eens een week zonder voetbal op tv. Wel lekker wielrennen in de tour, met start in Utrecht. Ja daar zal ik zijn. Ik moet wel. En daar is vrij bekend wat voor geld er is geboden… En een fotogenieker beeld dan renners langs de Dom en Neeltje Jans, hollandser kan niet. We gaan het zien.